Res hållbart och smidigt till Urkult

Nyheter

Res hållbart och smidigt till Urkult

Res med oss till och från årets Urkultfestival i Näsåker. Vi avgår från Stockholm via mellanliggande orter upp till Urkult 31 juli och 1 augusti samt åter den 4 augusti. Bild hängmattor: Olivia Modalen

 

Med Ybuss hela vägen fram! Med oss reser du smidigt och direkt in till festivalområdet i Näsåker, där vi har hållplats Urkult (vid Coop). För tidtabell till och från Urkult klicka här.

Boka din resa här

Följ med och upplev en folkfest för alla, en mötesplats och en inspirationskälla!

Under tre festivaldagar kommer människor, musik och kultur från olika delar av världen till Näsåker, byn som är vackert belägen vid den mäktiga Nämforsen.

Förutom konserter på flera olika scener består programmet även av aktiviteter som barnteater, kurser, verkstäder och poesi. Hantverk och ekologisk mat är andra stående inslag på Urkult.

Bild: Gurra Tell

I hjärtat av Prästnipans gamla festplats sänker sig en naturlig amfiteater i marken som inramas av de tallbevuxna nipkanter som är så karaktäristiska för landskapet utmed Ångermanälven. Urkult invigs med Eldnatten – en unik föreställning med inslag av flera olika slags konstformer såsom trummor, sång, dans och eld.

Bild: Ida Olsson

För mer information om festivalen klicka här

Gör som folk har gjort i årtusenden – upplev platsen själv!